Adószám:
18062427—1—41

Az Ökotárs Alapítvány az állampolgári önszerveződések támogatásával kíván hozzájárulni egy demokratikus, fenntartható és igazságos társadalom, valamint a nyilvánosság részvételén alapuló intézményrendszer fejlődéséhez.

info@okotars.hu

Aktuális programjainkAktuális programjainknak és pályázatainknak saját weboldala van, melyeket a programok nevére kattintva érhet el.

Közös Értékeink Program

Hiszel az európai értékekben? Számodra is fontos a demokrácia és az emberi jogok? Szolidáris társadalmat, összetartó közösségeket szeretnél? Jelentkezz az EU pályázati alapjára és valósítsd meg a saját projektedet!

Reclaim our Civil Space!

Virágzó civil szféra Európában? Partnereinkkel azért dolgozunk, hogy a civil társadalom az unió szerte szabadon, biztonságban, egységes európai keretek között, és egymást is segítve működhessen!

Civilek és választások

Arra keresünk megoldásokat, hogy helyi ügyekben is jól megalapozott döntéseket hozhassanak az ott lakók. Segítjük a helyi civil kezdeményezések munkáját az átlátható és tiszta választásokért.

Civil Térkép

Van egy civil szervezeted? Téged keresünk! Civil térkép programunkat azért hoztuk létre, hogy olyan helyben aktív civil szervezeteket támogassunk, mint a tiéd is!

KÖZösség-SZERvezés-VEZetés

Szervezz közösséget! Képzéssel, mentorálással, hálózatépítéssel segítünk, hogy erős, összetartó közösséget formálhassatok a számotokra fontos ügyek köré!

Civil Társ

Kövesd velünk a hazai civil társadalom helyzetét, tájékozódj a jogi és pénzügyi környezetről, hogy jól átgondolt és megalapozott programokat indíthass, bármibe is vágod a fejszédet! Civil jogi kérdésed van? Írj nekünk, segítünk!

Év Fája & faültetés

Az Év Fája versenyünkön egy ország fogja megismerni a kedvenc fádat, nevezz bátran! Közösségi faültetési programunkkal támogatjuk új zöld területek létrejöttét és megújítását.            

Tovább az Év Fája program honlapjára >>

Tovább a Zöldövezet program honlapra >>

 

LIFE Tree Check...hogy ne főjön meg a város!

Gyűjtsd te is a fákat! Appot fejlesztettünk, hogy segítsünk Közép-Európa városainak az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében és a hatékony alkalmazkodásban!

Lezárult pályázati alapok

EGT/Norvég Civil Támogatási Alap (2012-2017)

Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alap (2012-2015)

 

 

A 2012 és 2017 között zajló EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja a magyarországi civil társadalom fejlődésének segítése volt, míg a 2012 és 2015 között zajló Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alap gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségeinek csökkentését tűzte ki célul.

 

Foltányi Zsuzsa - „FoZsu” emlékösztöndíj

Foltányi Zsuzsa, az alapítvány első “alapító” igazgatója, majd élete végéig az alapítvány stratégiai tanácsadója, a kuratórium, illetve az adományi bizottság tagja, a magyarországi civil környezetvédelmi mozgalom és a  fenntarthatósági törekvések egyik legmeghatározóbb személyisége.

 

Emléke és munkássága előtt tisztelegve 2024-ben emlékösztöndíjat alapítottunk azzal a céllal, hogy ösztönözzük és támogassuk azokat a kiváló egyetemi hallgatókat, akik a környezettudományokhoz kapcsolódó területeken tanulnak és aktív szerepet vállalnak a fenntarthatóság és a környezet védelmének népszerűsítésében. Az ösztöndíj célja hozzásegíteni a díjazottakat ahhoz, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a környezetre, éppúgy, mint ahogy Foltányi Zsuzsa tette élete során.

 

Elolvasom az ösztöndíj felhívást

Hírek

10 máj. 2024

EREDMÉNYHIRDETÉS: Szabad Média Pályázat 2. kiírás

Döntés született az országos és helyi független média támogatására létrehozott Szabad Média Pályázat 2. felhívására benyújtott pályázatokról.

16 ápr. 2024

AKADÁLYMENTES JÓZSEFVÁROS – új pályázati felhívás!

A Józsefvárosi Önkormányzat az Ökotárs Alapítvány közreműködésével, a mozgáskorlátozottak segítése érdekében pályázatot hirdet a VIII. kerületben működő szolgáltatók (pl. üzletek, éttermek, kávézók) fizikai környezeti akadálymentesítésére az alábbi feltételek mentén.

14 már. 2024

Új pályázati felhívással jelentkezik a Közös Értékeink Program!

Fejlődésben+ néven ismét itt a lehetőség lelkes állampolgároknak és civil szervezeteiknek.

Támogatott projektekNéhány az Ökotárs által támogatott pályázatok közül

ÉvProgramSzervezetVárosLeírásTámogatás összege
2014Norvég Civil Támogatási AlapSzépmesterségek AlapítványMiskolc

A cél Miskolcon egy olyan közösségi rádió kialakítása volt, amely támogatja a fiatalok önmegvalósítását, biztosítja a társadalmi érzékenyítés lehetőségét, illetve a miskolciság pozitívumairól való közös gondolkodás tere, amely a konkrét helyi ügyekben, konkrét vélemény-nyilvánítási fórumként tud…

20 258 900 HUF
2017Vidéki civil szervezetek kommunikációs fejlesztéseMASZK EgyesületSzeged

Az Ökotárs Alapítvány öt vidéki nagyvárosban 25 civil szervezetet fejlesztett egy képzési és mentori program kertében fél éven át azzal a céllal, hogy erősítse a szervezetek helyi &eacute…

0 HUF
2011ZöldövezetNagykanizsai Civil Kerekasztal EgyesületNagykanizsa

Civilek, önkormányzat, iskolák és a helyi tévé összefogásának köszönhetően újult meg a nagykanizsai Kálvin tér, az '56-os emlékkert és a könyvtár előtti tér. A területen kültéri padokat helyeztek el, valamint 35 fát és 35 cserjét ültettek el közel 100 önkéntes bevonásával. A program…

450 000 HUF
2007Tisza ProgramLudman ÁrpádDebrecen

Az Agrár-környezetgazdálkodási Program ÉTT zonális programjába belépett gazdák folyamatosan növelik legelő állatállományukat. A kistérség belső piacát ellátandó ezért szükség van egy időszakos üzemelésű, de EU megfelelőségű vágóhídra. A támogatott projekt során a térségben fellelhető hajdani…

450 000 HUF
2013Alternatíva az atomenergiáraCalla

A CALLA szemléletformáló kampányánban a nukeláris fűtőanyag életciklusát és annak gazdasági vonatkozásait bemutatva hívja fel a figyelmet az atomenergia kockázataira.

1 254 520 HUF

Támogatók