Panaszkezelés, esélyegyenlőségi irányelv

Az Ökotárs Alapítvány 2017-re 25 éves tapasztalatot gyűjtött össze a civil szervezetek és közösségek támogatásáról. Támogatottjaink, partnereink és támogatóink köre igen széles, a negyedévszázad alatt több ezernyi nemzetközi és magyar, állami és magán szervezettel, s támogatottjainkon keresztül többszázezer emberrel építettünk és ápolunk kapcsolatot. Ennél fogva kiemelten fontos számunkra, hogy mindezen szervezetek és emberek számára az igényeiket messzemenőkig figyelem előtt tartó, személyiségi és alapvető emberi jogaikat nem csorbító programokat biztosítsunk.

Az Ökotárs Alapítvány elkötelezett a vele kapcsolatban állók jogainak tiszteletben tartása mellett, az estleges jogsértések elkerülése végett folyamatosan monitorozza tevékenységeit, s arra kéri partnereit és támogatottjait is, hogy jelezzék, ha bármi vitás esetet élnek meg vagy szereznek róla tudomást.

A potenciális problémák jelzési és kivizsgálási rendszerét és folyamatát rendszeresen felülvizsgálja, az aktuális keretrendszer megismerhető az alábbi dokumentumokból.