Hírek

25 feb. 2024

Ösztöndíjat alapítottunk

Foltányi Zsuzsa emléke és munkássága előtt tisztelegve 2024-ben emlékösztöndíjat alapítottunk azzal a céllal, hogy ösztönözzük és támogassuk azokat a kiváló egyetemi hallgatókat, akik a környezettudományokhoz kapcsolódó területeken tanulnak és aktív szerepet vállalnak a fenntarthatóság és a környezet védelmének népszerűsítésében.

31 jan. 2024

SZABAD MÉDIA PÁLYÁZAT

A Mérték Médiaelemző Műhely és az Ökotárs Alapítvány (a továbbiakban együtt: Mérték és Ökotárs) az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége forrásainak felhasználásával pályázatot hirdet a magyarországi országos és helyi független média támogatására a sajtószabadság védelme és erősítése érdekében az alábbi feltételek mentén

26 jan. 2024

Szabad Média pályázat EREDMÉNYHIRDETÉS

2024. január 26. - A támogató Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének jóváhagyása nyomán, döntés született a Mérték Médiaelemző Műhely és az Ökotárs Alapítvány által működtetett pályázat első felhívására beérkezett pályázatokról. A 2023. november 15-i határidőig összesen 32 pályázat érkezett, amelyből 6 nem felelt meg a formai ellenőrzésen. A 26 érvényes pályázat közül most az…

18 jan. 2024

A CIVIL TÁRSADALOM HELYZETE ÉS MŰKÖDÉSI KÖRNYEZETE MAGYARORSZÁGON - Jogállamisági jelentés 2024

 

Az Ökotárs Alapítvány - több más civil szervezethez hasonlóan - elküldte észrevételeit az Európai Bizottság idei jogállamisági jelentésének elkészítéséhez. Alapítványunk a civil társadalom helyzetéről és működési környezetének változásairól készült értékelése itt olvasható, illetve pdf formátumban letölthető.

17 jan. 2024

Civil szervezetek észrevételei az Európai Bizotság 2024-es jogállamisági jelentéséhez

2024-ben is készít az Európai Bizottság jogállamisági jelentést a tagállamokról - köztük Magyarországról is. Az Ökotárs Alapítvány évek óta, több civil szervezettel közös szakmai anyag elkészítésével járul hozzá a jelentéshez, hogy a magyar jogállamiság megerősítésével egy demokratikus, szolidáris, igazságos és fenntartható országot építhessünk.

14 dec. 2023

Fel kell készülnünk mindenre - Móra Veronika üzenete

Közeledik az év vége, ilyenkor szokás visszatekinteni, számot vetni és értékelni.

14 dec. 2023

Gyümölcsfák 13 000 négyzetméteren!

Közösségi faültetési programunkkal 2023-ban két szervezetet is támogattunk új zöldterületek létrehozásában.

14 dec. 2023

Három év - öt térség - rengeteg jó gyakorlat

Közösségszervezőinkkel találkoztunk az Ökotárs irodában, akik az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek! Ők megosztották velünk és egymással, mivel foglalkoznak éppen, mi pedig velük örültünk a sikereiknek - öt térség és három év tapasztalatának.

16 nov. 2023

Civil Fenntarthatósági Index 2022

Megjelent a Civil Fenntarthatósági Index legfrissebb, 2022-es évet értékelő jelentése, melyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala, a USAID minden évben helyi szakértőkkel és szervezetekkel együttműködésben készít. A Magyarországról szóló fejezet összeállításában idén is az Ökotárs Alapítvány volt a USAID partnere.

Oldalak