FELHÍVÁS - Kommunikációs képzés és mentori támogatás vidéki civil szervezeteknek

FELHÍVÁS
Kommunikációs képzés és mentori támogatás vidéki civil szervezeteknek 

avagy hogyan javítsuk láthatóságunkat?
Ökotárs Alapítvány/ Civilizáció

 • Úgy érzed, hogy a szervezeted hírei sokkal többeket érdekelhetnek, mint akihez eljuttok?
 • A régi sajtókapcsolataitok ma már nem működnek, úgy érzed falakba ütköztök, ha a hagyományos médiában szeretnétek hírt adni magatokról?
 • Van a szervezetednek honlapja, blogja, Facebook oldala, Instagram profilja, készítetek videókat, de úgy érzed, jó lenne, ha szakértő segítene kiigazodni a folyton változó eszközök használatában? 
 • Kommunikáltok, de úgy érzed, hiányzik a stratégia?

Ha a fenti kérdések közül legalább egyre igennel válaszoltál, akkor jelentkezz a 2020 tavaszán induló 5 hónapos képzésünkre, ahol fejlesztheted ismereteidet és készségeidet a kommunikációs stratégia készítés, a hagyományos sajtókommunikáció, a közösségi média és a digitális tartalomgyártás terén!

A civil szektor tevékenységének és sokszínűségének láthatóvá tétele érdekében az Ökotárs Alapítvány pályázatot hirdet elsősorban a fővároson kívül működő civil szervezetek és állampolgári csoportok számára, hogy képzéssel és mentori (nem pénzbeni!) támogatással hozzájáruljon a szervezetek láthatóságának erősítéséhez és külső kommunikációjának javításához 2020 április és szeptember között. 

A képzés és mentorálás az alábbi területeket érinti:

a) a szervezeti kommunikációs stratégia alapjainak kidolgozása (célok, fő üzenetek és célcsoportok meghatározása), stratégia továbbfejlesztése (nem hagyományos kommunikációs csatornák használata helyi erőforrások bevonásával – pl. gerillamarketing, művészekkel és kreatívokkal való együttműködés);
b) sajtókapcsolatok fejlesztése (tartalmak bejuttatása a hagyományos médiába, ellenséges/közömbös média kezelése);
c) közösségi média használatának erősítése, professzionalizálása (nem kizárólag Facebookon), blogolás (posztok írása, terjesztése);
d) vizuális tartalmak előállítása (videók készítése, vágása, szerkesztése és terjesztése).

Az öthónapos fejlesztési folyamat felépítése (minden fenti területen):

 1. Alapozó találkozó április végén, ahol bemutatkoznak a mentorok és a szervezetek, illetve a fenri témakörökben bevezető előadásokra kerül sor.
 2. Két csoportban, két (a résztvevőknek leginkább megfelelő) helyszínen közös képzések és konzultációs alkalmak májusban és júniusban, ahol lehetőség nyílik a résztvevő szervezetek közötti tapasztalatcserére, esetmegbeszélésre, és szakértőkkel való találkozóra.
 3. A nyár folyamán konkrét, a mentorokkal egyeztett feladatok mentén kommunikációs fejlesztési munka a szervezeten belül, online tananyagra alapozva.
 4. A találkozók között online vagy telefonos konzultáció a mentorral legalább kéthetente egyszer.
 5. A program elején a részt vevő szervezeteknek vállalniuk kell, hogy általuk kiválasztott, a jelentkezési lapon bemutatott kommunikációs cél, ügy mentén mérhető előrelépést, fejlődést érnek el. 

A jelentkezéssel a szervezet vállalja, hogy 

 • képzési szerződést köt az Ökotárs Alapítvánnyal (szerződésminta itt található: https://goo.gl/D3mDkh);
 • képviselteti magát minden találkozón, lehetőség szerint ugyanazzal a munkatárssal illetve munkatársakkal;
 • együttműködik, rendszeresen konzultál a mentorral;
 • a folyamat során megtervezi és végrehajtja a vállalt konkrét feladatokat;
 • vállalja a kapott ismeretek a szervezet munkába történő beépítését, és mérhető eredményeket ér el kommunikációjában (a választható indikátorok felsorolása itt található a szerződésminta részeként: https://goo.gl/D3mDkh).

Amennyiben a résztvevő szervezet nem teljesíti a feltételeket, a képzés és a szakértő szervezetre eső teljes költségét, 230 000 Ft képzési díjat és a felmerült úti és étkezési költséget megtéríti az Ökotárs Alapítvány felé.

A fejlesztési folyamatban való részvétel ingyenes, az Ökotárs Alapítvány a résztvevők számára étkezést és utazási támogatást nyújt a találkozókon.

A résztvevők száma korlátozott, országosan összesen nyolc szervezet léphet be a fejlesztésbe. 

Jelentkezni az alábbi kérdőív kitöltésével lehet. Túljelentkezés esetén az Ökotárs Alapítvány munkatársai választják ki a résztvevőket, a jelentkező szervezetek korábbi tapasztalataira, és az adatlapon tett vállalásaira figyelemmel. 
 
Jelentkezési lap itt érhető el.
Jelentkezési határidő: 2020. április 6.

Bővebb felvilágosítás: Oravecz Ágnes, oravecz.agnes@okotars.hu címen vagy a (1)411-3500 telefonszámon.