2021 januárjától további 10 hónapon keresztül zajlik a Civil Térkép program, ahol 6 szervezet fejlesztheti tovább projektjeit.

A Civil Térkép program egy újabb, 10 hónapos időkeretben működik tovább. Jelenlegi támogatottjaink azok közül a szervezetek közül kerültek ki, melyekkel a 2019-20-as periódusban dolgoztunk együtt. A meghívásos pályázat útján kiválasztott szervezetek az esetek többségében korábbi támogatott projektjüket fejlesztik tovább, különös tekintettel a projekt kommunikációra és a hálózatbővítésre.

 

A program továbbra is a helyi és térségi civil együttműködések közös ügyek mentén történő fejlesztésére fókuszál, a támogatott projektek továbbra is mentori rendszerben működnek. A megvalósulás ideje alatt online (később remélhetőleg személyes) találkozókkal, képzésekkel, valamint kommunikációs mentorok közreműködésével segítjük a programban részt vevő szervezeteket.

 

A támogatott szervezetek és programjaik:

 

A komáromi Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület online civil közösségi médiaplatform kialakításával és működtetésével kezd teljesen új projektet. A kezdeményezés alkalmas eszköz civil együttműködések generálására média terepen, valamint helyi ügyek kihangosítására.

 

A balassagyarmati Lamenda Alapítvány egy közösségi teret kíván létrehozni, ahol többek között a korábban megkezdett, diákönkormányzatokra fókuszáló programjukból adódó civil kapcsolataikat szeretnék tovább fejleszteni. Központi elem a programban egy helyi civil kerekasztal létrehozása és működtetése.

 

A zalaegerszegi központú Zalai Falvakért Egyesület korábban elkezdett, női civil aktivitásra irányuló hálózati együttműködési projektjét fejleszti tovább. Jelenlegi tevékenységük fő  csapása az online nyilvánosságban való láthatóság növelése, a regionális hálózatbővítés, és helyi közszereplőkkel történő kommunikáció.

 

Az Óballai Alkotóház - Óballáért, Törökszentmiklós és Kistérsége Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület a térségi összetartozás, identitás jegyében állított össze egy egészéves programnaptárat partnerei közreműködésével. Számos szereplő bevonásával szerveznek a falu és a térség kulturális és civil életét meghatározó eseményeket.

 

A miskolci Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Közhasznú Egyesület is korábbi projektjét fejleszti: továbbra is a kama, egy szimpatikus helyi közösségi labdajáték mentén képzeli el a helyi szervezetekkel való összekapcsolódást. A projekt jelen szakaszában kiemelt szerepe lesz a média kommunikációnak és az adománygyűjtésnek.

 

Az egri Opál Tehetséggondozó Alapítvány (Heves Megyei Ételmentő Hálózat) eddig sikeresen folytatott ételmentő projektjét folytatja, illetve fejleszti. A bejáratott tevékenység mellett regionális műhelyeket szerveznek, melyek egyben kommunikációs platformok, ahol egyéb aktuális ügyek is felszínre kerülhetnek.