Várjuk a jelöléseket az Év Fája versenyre!

Szokásunkhoz híven 2024-ben is meghirdetjük a magyarországi Év Fája versenyt! Idén is olyan fák (vagy facsoportok) nevezését várjuk, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. 

A jelölés március 22-én, a Víz Világnapján indul, és május 10-ig, a Madarak és Fák napjáig tart. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják, őshonos fajt képvisel, közterületen áll, ha életét vagy életterét veszély fenyegeti. Nem számít azonban a faegyed vagy a facsoport szépsége, mérete vagy életkora.

A nevezéseket a korábbi évekhez hasonlóan az Év Fája weboldalon keresztül lehet beküldeni, mellékelve a fa vagy facsoport történetét és képeit.

Bárki jelölhet - családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, baráti társaságok vagy munkahelyi közösségek is. Minél többen támogatják a nevezést, annál jobb, hiszen ez bizonyítja, hogy a fa valóban különleges szerepet tölt be a közösség életében!

A győztes fa egészségügyi felmérésben részesül, és ha szüksége van rá, egy speciális ápolásra szóló utalványt is kap, amelyet Börzsei Bence faápoló és csapata végez el.