Mindent az ​​​​​​akkumulátorgyárakról

 

Nyíregyházán hamarosan kampányt indít az E-misszió: a természet és környezetvédelmi egyesület a Közös Értékeink Program akciópályázatán nyert támogatásból szeretné elérni, hogy vegyék komolyan a lakosokkal való párbeszédet! Céljuk, hogy valódi társadalmi részvételi folyamatok induljanak a tervezett gyárral kapcsolatban, az önkormányzat tartson lakossági fórumokat, ahol meghallgatja az érintetteket, a város jövőjét pedig a helyi közösség, azaz maguk az ott lakók bevonásával tervezzék!

Miért is problémás a rengeteg épülő akkumulátorgyár? Összegyűjtöttük a legfontosabb anyagokat, ha szeretnél elmélyedni a témában:

A Greenpeace környezeti szempontból vizsgálta a hazánkban megjelenő akkumulátorgyárakat, a WWF 10 pontban foglalta össze a fenntartható gyártás feltételeit, a 444 pedig térképre rakta a Magyarországot átszövő akkuláncot. A Zöld Válasz podcast egész sorozatot szentelt a témának, az epizódok meghallgathatók itt, itt és itt, a Telex pedig négyrészes komplex magyarázóban járta körbe a kérdést ebben, ebben, ebben és ebben a cikkben.

Te is akcióba lendülnél? Jelentkezz a Közös Értékeink Program akciópályázat kiírására a www.kozosertekeink.hu oldalon, és cselekedj!