CIVIL TÉRKÉP 2.: INDÍTÓ TALÁLKOZÓ ÉS MŰHELYMUNKÁK

2021-ben is folytatódik Civil Térkép programunk. Jelenlegi támogatottjaink azok közül a szervezetek közül kerültek ki, melyekkel a 2019-20-as periódusban sikerrel dolgoztunk együtt. A meghívásos pályázat útján kiválasztott szervezetek az esetek többségében korábbi támogatott projektjüket fejlesztik tovább, különös tekintettel a projekt kommunikációra és a hálózatbővítésre.

A Civil Térkép továbbra is a helyi és térségi civil együttműködések közös ügyek mentén történő fejlesztésére fókuszál, a támogatott projekteket mentorálással is követjük. A megvalósulás ideje alatt a következő hónapokban online (később remélhetőleg személyes) találkozókkal, képzésekkel, valamint kommunikációs tanácsadók közreműködésével segítjük a programban részt vevő szervezeteket.

A programot hivatalosan február elején nyitottuk meg egy online eseménnyel, melyen a támogatott projektek képviselői és a lebonyolító konzorcium tagjai vettek részt. A találkozón igyekeztünk kihasználni az online interaktív eszközök lehetőségeit, hogy felvázoljuk a részt vevő szervezetek jelenlegi helyzetét, és felmérjük a következő tíz hónap közös munkája során felmerülő szükségleteiteket. Március 16-án egy online műhelyt tartottunk, mely a későbbi hosszabb távú, személyre szabott kommunikációs mentori támogatás indító eseménye volt. A mentorok feltérképezték a szervezetek tevékenységét, projektjeit, célcsoportjait, kommunikációs preferenciáit, ami alapján közösen tervezik meg a következő hónapok fejlesztő munkáját.

További információ: Komenczi Bálint, balint.k@okotars.hu