A 2022-es országgyűlési választások civil szemmel

Értékelés és európai kitekintés

Két hónappal a 2022-es országgyűlési választások után időszerű lehet visszatekinteni az eseményekre, levonni a tanulságokot, valamint vetni egy pillantást a szélesebb európai környezetre, és megvitatni a következő lépéseket. Konferenciánk az Ökotársnak a TASZ-szal, a Civil Kollégiummal és az Emberség Erejével Alapítvánnyal közösen 2020 eleje óta zajló közös projektjének záróeseménye. Vállalásunk az volt, hogy kapacitásfejlesztési támogatást nyújtsunk a választások előtt/körül aktív hazai, elsősorban helyi civil szervezeteknek: ehhez kutatást végeztünk, képzéseket és műhelymunkákat szerveztünk, online és vizuális anyagokat fejlesztettünk.

A kétnapos konferencia célja kettős: egyrészt a részvevőkkel közösen értékelnénk a hazai civilek választásokkal kapcsolatos tevékenységeit, kampányait és magát a projektet; másrészt nemzetközi kitekintést is szeretnénk adni, bemutatva a különböző politikai környezetben működő európai szervezetek jó gyakorlatait, együttműködéseit, és beszélgetni arról, hogy nálunk mi lehet a következő lépés a civilek számára.

Az eseményre hazai és külföldi civil szervezetek, állampolgári és közösségi csoportok képviselőit, valamint a témával foglalkozó újságírókat és szakembereket várjuk szeretettel.

A projekt és az esemény támogatója az Európai Bizottság Jogok, Egyenlőség és Állampolgárság programja. A résztvevők számára angol-magyar tolmácsolást, szükség szerint szállást és a távolabbról érkezőknek útiköltség-térítést biztosítunk.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – regisztrálni itt lehet!

A tervezett program letölthető innen - program letöltése.

Bővebb információ: Móra Veronika, move@okotars.hu

Reméljük találkozunk!